43. hét – TOP 10 egyben

Úgy elrepült egy teljes hét, hogy szinte észre sem vettük. Új dalok érkeztek, de természetesen a múlt hetiek közül is maradt, amelyik derekasan állja a sarat. A hét fő zenei történései: hat év után új szólódallal tért vissza Gwen Stefani, reggae és diszkó fronton is rákapcsoltak a svédek, no meg a Ting Tings is újra űzi az ipart. A 43. heti PULI TOP 10 itt és most:

Pink Puli Top 10 – Week 43, 2014 by L4 Elfour on  

#10 Meghan Trainor – All About That Bass
#09 Tove Styrke – Borderline
#08 Gwen Stefani – Baby Don’t Lie
#07 Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang Bang (Super Stylers Remix)
#06 Say Lou Lou x Lindstrom – Games for Girls
#05 The Magician – Sunlight feat. Years & Years (TobTok Remix)
#04 Yelle – Ba$$in
#03 The Ting Tings – Do It Again
#02 Love At First Sight (TEEMID & Julia Cover) – Kylie Minogue
#01 Lady Gaga feat. Tony Bennett – I Can’t Give You Anything But Love – Parov Stelar Mix

 

1. Lady Gaga feat. Tony Bennett – I Can’t Give You Anything But Love – Parov Stelar Mix
A popkirálynő az utóbbi időben nemcsak Tony Bennettel talált egymásra, hanem az osztrák electro-swing mesterrel, Parov Stelarral is. A pénteki Balkan JOUR electro swing blokkjában legalább egyszer biztosan felcsendül majd, addig is tessenek rá otthon gyakorolni a koreográfiát:

 

2. Love At First Sight (TEEMID & Julia Cover) – Kylie Minogue
A budapesti Kylie-koncert apropóján a hazai melegközösség élete a hétvégén kis túlzással a popikon köré épült: levezetésként, íme, egy idei, a jelenlegi kellemes, deep house trendekhez tökéletesen passzoló verzió a Love At First Sightból.

 

3. The Ting Tings – Do It Again
A brit indie-pop duó úgy 4 éve már lekenyerezett minket egy-két jól sikerült, buzibuli-kompatibilis nótával (pl. That’s Not My Name, Hands), kitörő örömmel konstatálom, hogy a visszatérést sem sikerült elrontani. A Daft Punk által tavaly a mainstreambe is visszarántott disco stílust folytatják az új album második kislemezével is, amit leginkább Katie hangja és személyisége üdít fel.

 

4. Yelle – Ba$$in
A vadonatúj, Complètement Fou c. album első, videóklipes maxiját már lehoztuk, személyes kedvencem azonban a 2000-es évek eleji, electroclash hangzásvilágot idéző Ba$$in, amelyhez videóklip sem kell, anélkül is vizionáljuk hozzá a refrénben rengetegszer elhangzó, medence körüli rohangálást. Hamisíthatatlan Yelle, hiányoztál!

 

5. The Magician – Sunlight feat. Years & Years (TobTok Remix)
Az őszi nyarat idéző dance slágernek a svéd producer-nyunyó pont azt a „hibáját” javította ki, amelyet mostanában elég sok dance – deep house dalban felismerek: a partihangulatot teljesen megakasztó, a refrén ún. „dropját” erősítő, hatalmas kiállás az ő verziójában megszűnt. Emellett az egész track sokkal vidámabb, frissebb, a hegedűszólamnak köszönhetően pedig még egyedibb lett.

 

6. Say Lou Lou x Lindstrom – Games for Girls
A “fél Abbányi”, svéd együttes két ikerlánya, Miranda és Elektra az utóbbi másfél évben gyönyörű karriert futott be sajátos pop-dalai által, ám a svéd Lindstrommal egy csónakban most diszkó vizekre eveztek. “Vele együtt dolgozni és ezáltal táncot engedni a világunkba hatalmas öröm és megtiszteltetés” – vallják a testvérek a diszkómágus kapcsán, nagyon helyesen! A Los Angeles-i csínytevéseket bemutató klip látványban főként a hetero olvasóknak kedvez, a dal hangzásvilága viszont kellően gay, személyes eheti kedvencem.

 

7. Jessie J, Ariana Grande And Nicki Minaj – Bang Bang (Super Stylers Remix)
A díva álomtrió slágerét a brit producer-páros, a Super Stylers gondolta újra house műfajban. A Portsmouth-ban élő srácokat az ottani szakmabelieknek nem kell bemutatni, dolgoztak már nagyobb rádiókban és Simon Cowellnek is.

 

8. Gwen Stefani – Baby Don’t Lie
A 45 éves énekesnő 6 évnyi kihagyás után tért vissza egy szólódallal. A Baby don’t lie bár kellően fülbemászó, kérdem én, hol van ez egy Hollaback girlhöz, egy Don’t speakhez vagy egy Rich girlhöz képest?

 

9. Tove Styrke – Borderline
Tényleg nem szándékosan, de még egy svéd újdonság erre a hétre, az ottani Megasztár egyik győztesétől, aki dancehallt nyom északon, a Spitzbergák fővárosában:

10. Meghan Trainor – All About That Bass
Igen, az új amerikai popüdvöske az én szívembe is belopta magát. Bárki, aki valaha küzdött súlyproblémával, azonosulni tud a 22 éves pop-soul énekesnő debütáló, egyben világszerte Nr. 1 dalával – hogy picit demagóg is legyek: anakondázás és bútizás után végre egy értelmes mondanivaló!

A hét fő zenei történései: hat év után új szólódallal tért vissza Gwen Stefani, reggae és diszkó fronton is rákapcsoltak a svédek, no meg a Ting Tings is megint űzi az ipart.

 

Kommentáld írásainkat a facebookon!