Kreatív Online: Pinkpuli néven melegportál indul

Elsősorban a 25-35 év közötti közép- és felső-középosztálybeli meleg férfiakat kívánja megszólítani a Pinkpuli.com, amely áprilisban blogként indult, szeptembertől azonban közéleti és életmódmagazinként működik tovább.

Idén április 24-én blogként indult el a Pinkpuli.com, ám az első hetek váratlanul magas olvasószáma arra sarkallta a szerzőket, hogy rendszeresen frissülő tartalmakkall jelentkezzenek. “Az eleinte főként a hazai meleg közönséget kiszolgáló infrastuktúráról tudósító írásokat hamarosan publicisztikák, kritikák és interjúk követték. A bloghoz időközben csatlakozó szerzők közösségével szeptembertől már professzionálisabb, magazin jellegű megjelenést és szervezetszerűbb működést tervezünk elindítani” – tájékoztatta a Kreatív Online-t a Pinkpuli.com.

Az alkotók a lappal elsősorban a 25 és 35 év közötti közép- és felső-középosztálybeli meleg férfiakat kívánja megszólítani, de a meleg közönség szórakoztatása mellett arra is törekednek, hogy az általuk feldolgozott témák a hasonló korú heteroszexuális olvasók érdeklődését is felkeltsék. Legfontosabb céljuknak tartják, hogy a közéleti- és életmód magazinnal szórakoztassanak, informáljanak és fontos közéleti kérdésekben termékeny vitákat generáljanak.

“Eltérően a hazai meleg lapok, kiadványok konzervatívabb nyelvezetétől, időt és energiát nem kímélve kísérletezünk azon, hogy a lehető legironikusabb, legszabadszájúbb, legpolgárpukkasztóbb stílusú írásokkal sokkoljuk a kikapcsolódni vágyó olvasót. Pikírt hangvételű interjúinkkal, kritikáinkkal, véleménycikkeinkkel és partitudósításainkkal azt az üzenetet szeretnénk közvetíteni, hogy a homoszexualitás az emberi szexualitás normális, kisebbségi formája. Írásainkkal azt az életérzést kívánjuk átadni, hogy önmagunk felvállalása fickós dolog, igényes, tájékozott meleg férfiként élni pedig egyenesen trendi” – hangsúlyozzák a Pinkpuli készítői.

Szeptembertől egy nyolcfős állandó stábbal dolgoznak, de külsősökkel is dolgoznak majd, és a téma iránt fogékony, pályakezdő újságírók, publicisták, kritikusok, illetve emberi jogi és közéleti témák iránt érdeklődő egyetemisták, főiskolai hallgatók írásait is várják ide .

A Pinkpuli.com-tól egyelőre nem árulták el az üzemeltetők és főbb munkatársak nevét. Üzleti modelljükról azonban azt mondták, hogy nem különbözik más portálétól, a hirdetési felületek értékesítésén túl pr-tartalmak, pr-interjúk elhelyezését, együttműködő partnereikkel nyereményjátékokat és egyéb promóciókat is terveznek.

“Hasonló meleg tematikájú kiadványok mindeddig nyomtatott verzióban készültek. A jelenleg létező, két meleg fókuszú időszakos kiadvány (havi lap) programajánló jellegű hirdetési magazinként működik. Naprakész tartalmakat szolgáltató online meleg lap jelenleg nincs a piacon” – tájékoztattak a portáltól. (Más profillal ugyan, de meleg témában közöl híreket például a Pride.hu, Pinkvanilla.hu, vagy a Humenmagazin.hu – a Szerk.)

A Pinkpuli már tárgyal sales house-okkal, a portál szeptemberi bevezetésének stratégiáját majd azzal a csapattal határozzák meg, akivel együtt fognak dolgozni. Azzal tisztában vannak, hogy “lesznek olyan hirdetők, akik ebben a politikai és közéleti miliőben messzire el fognak kerülni bennünket, és akadnak olyanok, akiknek pedig igenis fontos, hogy mit gondol a termékükről, szolgáltatásukról a meleg közönség.”

A Pinkpuli a kísérleti időszakban egyelőre blogszerűen működik.

(Forrás: Kreatív Online)