Tape – klubdélután melegeknek

Az Ankert nevű stílusos romkocsmában megrendezett Tape parti inkább egy estébe nyúló klubdélutánra emlékeztetett, mint a szó klasszikus értelmében vett bulira. A hétköznap esti időzítés ellenére azonban a Paulay Ede utcai bár zsúfolásig megtelt jóarcú meleg és leszbikusok érdeklődőkkel.

A múlt csütörtöki szeánsz vonzerejét a bevezetett márkanév mellett az ingyenes belépés is erősítette. A hely étel- és italkínálatára nem lehet panaszunk, a belvárosi átlaghoz képest jutányos áron sikerült benyomnunk. A vizsgaidőszakot megelőző egyetemi bulik bágyadt világához hasonlatos légkör azonban lehetőséget teremtett egy-egy elmélyültebb beszélgetésre. Mivel az Ankert központi bárjánál hosszabban kellett várakozni, mint a Mária utcai Bőr- és Nemibeteg Gondozóban, a sorban állás alkalmat adott új és új ismeretségek szerzésére.

Jutott idő beszélgetni - Fotó: Pink Puli

Jutott idő beszélgetni – Fotó: Pink Puli

A Pink Puli helyszínen tartózkodó férfiidom-szakértője egy idő után már nem csupán az alkoholbeszerzés miatt tért vissza a söntéshez: külföldi, belföldi helyes és trendi fiatalokból ugyanis kielégítő volt a választék. Nem mellékes, hogy az internetes és mobilos társkeresőkről ismerhető arcok jó része szintén a Tape-et választott aznap este, így két legyet is üthettünk egy csapásra: egyrészt élőben láthattuk vágyaink tárgyait, másrészt kellemesen szórakoztunk egy sokat nem ígérő csütörtöki napon.

Az aprócska táncparkett, a közepesen unalmas zenei kínálat és a hangulatgyilkos fények dacára a Tape közönsége éjfél körül kifejezetten felszabadultnak látszott. A tomboló buli ugyan elmaradt, ám a romkocsma  meglepően világos belső udvarában számtalan baráti társaság és spontán összeverődő csoport italozott, beszélgetett. Nem szegte kedvünket az a tény sem, hogy az ajtóban ácsorgó mogorva biztonsági őrök azzal az abszurd keresztkérdéssel fogadták az érkezőket, tudják-e, milyen rendezvény zajlik odabenn, és biztosan ide szándékoznak-e jönni.

Mindent összevetve a Tape bulija egy melegparti és egy délutáni matiné műfajteremtő egyvelege: szombat éjszaka biztosan nem itt rúgunk ki a hámból, ám egy laza hétköznap estét legközelebb is szívesen töltünk a belváros szívében.