A melegek kétszer hajlamosabbak a depresszióra

A férfiakkal szexelő férfiakról készített kutatás szerint a melegek és biszexek kétszer hajlamosabbak az alkoholfüggőségre is.

Egy új kutatás szerint a melegek és biszexuális férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel lesznek depressziósak, mint hetero társaik. A Public Health England (PHE) nevű brit kormányzati szervezet a férfiakkal szexelő férfiak körében készített felmérésének célja a meleg és biszexuális férfiak egészségügyi ellátásának javítása egy 2020-ig tartó projekt keretén belül.

A szervezet szóvivője szerint „az Egyesült Királyság lakosságának nagyjából 5,5%-át adják a melegek és biszex férfiak, valamint azok, akik férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot. Ez a sokszínű csoport az egészségügyi ellátások szempontjából gyakran egyenlőtlen helyzetben van, és sokszor éri őket megbélyegzés, diszkrimináció, annak ellenére, hogy a társadalmi hozzáállás és a jogaikat garantáló szabályok területén komoly javulást tapasztaltunk.”

Depressziós melegek - Fotó: gaystarnews.com

Depressziós melegek – Fotó: gaystarnews.com

„A férfiakkal szexelő férfiak esetében kulcsfontosságú az olyan, különleges események felismerése, amelyek a nemi identitásra, a kapcsolatok és viselkedési formák fejlődésére egy teljes életen keresztül hatással bírnak.” A PHE szerint például az egészséggel kapcsolatos tények ilyen fontossággal bírnak.

A meleg és biszex férfiak ötöde nincs tudatában például HIV fertőzöttségének, illetve kétszer olyan hajlamosak depresszióssá válni, valamint alkohol és drogfüggőséget kialakítani, mint heteroszexuális társaik – állapítja meg a tanulmány.

Az említett csoport 85%-a ráadásul sosem kapott megfelelő oktatást iskolai tanulmányai során az azonos nemű kapcsolatokra vonatkozóan.

Angliában az LMBTQ közösség tagjai közül minden hatodik személyt ért már homofób támadás, incidens vagy gyűlöletbűncselekmény az elmúlt három évben.

A tanulmány szerkesztés előtti verziója ide kattintva tölthető le.

(Pink Puli / GayStarNews)