Ha unod a fehérjeport

Kockahas, deltás váll, formás vádli – sokan emberfeletti erőfeszítéseket teszünk a sportos testalkat elérésére, miközben étkezésünkre már jóval kevesebb figyelmet fordítunk. Nem sokat ér a rendszeres edzés, ha esténként a pörkölt szaftot egy sajtos-tejfölös lángossal tunkoljuk ki. Aki azonban azt gondolná, hogy a megfelelő alakot csak napi fél kiló proteinturmix bevitelével érhetjük el, annak Tegdes Péter vendégszerzőnk az alábbi cikkel siet a segítségére.

A kockahas nem csak az edzőtermi verejtékezésen múlik. A hűtőszekrényed tartalma nagyban befolyásolja izmaid fejlődését. A sok fehérjepor, kreatin és egyéb szintetikusan előállított étrend-kiegészítők helyett azonban te magad is összeállíthatsz olyan ételeket, melyek edzés előtt vagy után a hasznodra válhatnak. Következik öt könnyen elkészíthető, diétás finomság.

Zabot reggelire!
Hozzávalók: alma, egy marék dió, fahéj, mazsola, zabpehely, tej, méz

Elkészítés: Vágj fel egy almát kockákra, szórd rá a fahéjat, diót és mazsolát, majd az egészre önts zabpelyhet úgy, hogy az almaszeleteket ellepje. Engedd fel annyi tejjel, hogy a zabpelyheket is ellepje. Estére tedd be a hűtőbe, hogy a zab megszívja magát tejjel és megpuhuljon. Reggel fogyasztás előtt ízlés szerint mézzel édesítsd. Tökéletes energiabomba a nap elkezdéséhez.

Ő már tudja, milyen a jó diéta - Fotó: shirtlessweb.blogspot

Ő már tudja, milyen a jó diéta – Fotó: shirtlessweb.blogspot

Gyümölcsös túrókrém
Hozzávalók: 125g túró, 1 pohár natúr joghurt, egy marék bogyósgyümölcs (szeder, eper, málna, ribizli stb.), egy marék mogyoró, édesítőszer

Elkészítés: A túrót és a joghurtot keverd el alaposan, majd add hozzá a gyümölcsöt, és a mogyorót. Aszalt gyümölccsel is feldobhatod. Végül édesítőszerrel édesítsd.

Banánturmix
Hozzávalók: 1 db érett banán, fél dl. zab, fél dl kókusz, 3 dl tej, méz

Elkészítés: Tördeld bele a banánt a turmixgépbe. Add hozzá a kókuszt, a zabot, majd öntsd fel tejjel. Turmixold míg pépes állagúvá nem válik. Ha nem találod elég édesnek, adj hozzá mézet.

Sajtos-paradicsomos cukkinisaláta
Hozzávalók: 180g cukkini, 70g paradicsom, 50g sovány sajt, 10 ml fehérborecet, 5 ml olívaolaj, ízlés szerint fokhagyma, bazsalikom

Elkészítés: Aprítsd fel a sajtot és a zöldségeket, tedd egy salátás tálba és keverd össze óvatosan. Hagyd érni hűtőben, majd hidegen tálald.

Túrós tonhalkrém
Hozzávalók: 1 konzerv natúr tonhal, 25 dkg zsírszegény túró, 1 pohár natúr joghurt, némi reszelt parmezán, 1 kis kanál mustár, 2 db főtt tojás, egy csipet bors és kakukkfű

Elkészítés: A tonhalról öntsd le a natúr levet is, villával törd össze, add hozzá a túrót, majd az apróra felvágott főtt tojást és a natúr joghurtot szintén dolgozd össze velük, hogy kenhető legyen. Némi parmezánnal, mustárral, frissen őrölt borssal és két csipet kakukkfűvel fűszerezd meg.