Az 5 legnépszerűbb homofób vád

Miközben Magyarországon minden tízedik nő bántalmazó kapcsolatban él, a családon belüli erőszak kevésbé vált ki hangos vitákat, mint az azonos nemű párok békés együttélése. Melegítsen be tudománytalan vádakkal a közelgő Meleg Méltóság Menetére! Homofóbia kiskáté a Pink Pulin.

1. A melegek gyermekmolesztálók

A pedofília és a homoszexualitás összemosása egy örökzöld érv minden homofób fegyvertárában. Amennyiben a Kacsa Magazinnál sosem olvasott fajsúlyosabb tudományos kiadványt, fennáll a veszélye, hogy bedől a fenti állításnak. Mindenki más azonban sejtheti, hogy míg a pedofília egy pszichiátriai betegség, addig a homoszexualitás az emberi szexualitás természetes, kisebbségi formája. Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Pszichiátriai Társaság a homoszexualitást 1974 óta nem tekinti pszichiátriai betegségnek.

2. A melegek látványa veszélyes

A homoszexualitást nem érdemes összekeverni az influenzával. A tudomány mai állása szerint a melegség nem cseppfertőzéssel terjed, ahogyan nem is választás vagy divattrend kérdése. Számos tanulmány igazolja, hogy az azonos nemű szülők gyermekei épp olyan arányban válnak homo- vagy heteroszexuálissá, mint a különnemű szülők csemetéi. A gyermekeknek elsősorban szeretetteljes gondoskodásra van szükségük ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és sikeres felnőtté váljanak. Ha a gyermekünket – akár melegként, akár heteroszexuálisként – nyitottságra, elfogadásra neveljük, örömmel fog rácsodálkozni a világ sokféleségére. Ráadásul az izraeli Bar-Ilan Egyetem munkatársainak frissen publikált kutatása megerősíti, hogy az azonos nemű férfipárok ugyanúgy alkalmasak a gyermeknevelésre, mint a különnemű családok.

3. A melegek magamutogatók

A Meleg Méltóság Menetével kapcsolatban leggyakrabban előforduló homofób állítás, hogy a melegek rózsaszín tangában érzik jól magukat. Minden ellenkező híreszteléssel szemben a női fehérnemű nem tekinthető a homoszexuális társadalom népviseletének. A „magamutogató“ transzvesztitákkal kapcsolatos érvrendszer pedig önmagában is álszent, a Pride vonatkozásában pedig egyenesen történelmietlen. A Meleg Méltóság Menetén ugyanis világszerte arra emlékeznek, hogy 1969-ben a New York-i Stonewall Inn nevű melegbárban szórakozókat rendszeres razziákkal zaklató rendőrséggel szemben jórészt épp a transzvesztiták és bártündérek álltak ki. Bár a későbbiekben Amerikában is felmerült, hogy a melegjogi küzdelem jelképévé vált Stonewall mozgalom felvonulásairól tiltsák ki a transzvesztitákat, a vita során belátták, hogy abszurd lenne éppen azokat kizárni a felvonulásból, akik az esemény élharcosai voltak.

4. A melegek promiszkuitásban élnek

Monogám viszony vagy nyitott kapcsolat – heteroszexuális és meleg párok esetében is ízlés és megegyezés kérdése. Annyi bizonyos: mint számos más kérdésben, a nőkkel szemben jóval szigorúbb elvárásokat támasztunk. Amíg a nők félrelépéséről általában bűnként beszélünk, addig a férfiaknak könnyebben elnézzük a kicsapongó életvitelt, az alkalmi hódításokat. Mivel a meleg férfiak románcai a társadalmi normákon kívül állnak, talán párkapcsolatainkat is szabadabban éljük meg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az azonos nemű párok törvényszerűen folyamatos promiszkuitásban tobzódnak.

5. A melegek AIDS-ben halnak meg

A szexuális úton terjedő betegségekkel szemben mindannyian – melegek és heteroszexuálisok – kiszolgáltatottak vagyunk. Mivel az anális közösülés során nagyobb eséllyel sérülhetnek meg apróbb hajszálerek, mint a női nemi szerv rendeltetésszerű igénybevétele esetén, így fokozottan indokolt az óvatosság. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a HIV-fertőzöttek kezelésére mára igen hatékony gyógyszerek állnak rendelkezésre. Segítségükkel a vírus szaporodása jelentős mértékben lelassítható, illetve maga a vírusfertőzés idővel megszüntethető. Ezzel együtt nem kívánunk reklámot csinálni a HIV vírusnak, mivel melegként is jóval nagyobb eséllyel halunk meg heteroszexuális polgártársainkkal azonos betegségekben.

+1: A meleglobbi uralja a hazai művésztársadalmat

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott páratlan intellektuális értékű megjegyzésével (tudniillik, hogy az ún. „buzilobbi“ uralja a hazai médiát, valamint a színész- és dramaturgképzést) nem tudunk vitatkozni. A közelmúltban meghirdetett meleg lobbistaképzésünk kapcsán a Pink Puli szerkesztősége is megerősítette, hogy „természetesen a melegek uralják a színházszakmát, ahogyan a New York-Tel Aviv tengely a pénzpiacokat, Soros György pedig a Galaxist.“

Kommentáld írásainkat a facebookon!