Egy ház tetejéről löktek le egy állítólag meleg férfit a dzsihadisták

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szervezet kedden fényképeket tett közzé arról, ahogy a dzsihadisták lelöknek egy homoszexualitással vádolt férfit egy emeletes ház tetejéről az iszlamisták kezén lévő iraki-szíriai határvidéken.

A terrorcsoport ezután saját közlése szerint halálra kövezte a melegnek minősített férfit.

Az IÁ dzsihadista internetes fórumokon a képekkel együtt közölte: a korábban általuk kikiáltott “kalifátus” egyik közigazgatási egységében, al-Furat vilájában (törökül vilajet, magyarul tartomány) működő muzulmán törvényszék arról határozott, hogy a szodómia vádjában bűnösnek talált férfit a város legmagasabb pontjáról a mélybe kell vetni, majd megkövezni.

Miután egy iszlám bíróság bűnösnek mondta ki, a melegnek vélt férfit egy háztetőről lökték le. - Fotó: dailymail.co.uk

Miután egy iszlám bíróság bűnösnek mondta ki, a melegnek vélt férfit egy háztetőről lökték le. – Fotó: dailymail.co.uk

A felvételek egyike egy férfit ábrázol, amint egy meg nem nevezett település kétemeletes épületének tetejéről letaszítják. Egy másik fotón egy földön fekvő alak látható.

November végén az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) ellenzéki emigráns szervezet arról számolt be, hogy az IÁ két szíriai férfit kövezett meg amiatt, hogy állítólag saját nemükhöz vonzódnak. Egyiküket a kelet-szíriai Deir ez-Zór tartományban lévő Majadín városában, másikukat a tartománnyal azonos nevű székhelyen kövezték halálra a dzsihadisták. A közösségi média felhasználói később arról számoltak be, hogy a két férfi ellenezte az IÁ tevékenységét, és a csoport csupán ürügyként használta kivégzésükhöz a homoszexualitásról szóló vádat.

A terrorszervezetnek júniusban kezdett villámhadjárata során sikerült jelentős területeket elfoglalnia Irakban és Szíriában is, majd később az ellenőrzése alatt álló térségekben kikiáltotta a “kalifátust”. Ezen belül létrehozták például al-Furat tartományt, amelyet korábban a szíriai-iraki határ vágott ketté.

Az írás eredetileg az inforadio.hu weboldalon jelent meg, ide kattintva elolvasható.

Kommentáld írásainkat a facebookon!