Madrid Café & Bar – messze jár Almodóvar

Az ötödik kerületi Semmelweis utcában található Madrid Café & Bar honlapján található pr-szöveg már önmagában is felejthetetlen élmény az abszurd humor szerelmeseinek. Mivel a Pink Puli stábja nem veti meg az újító szellemű kezdeményezéseket, péntek este felkerekedtünk, hogy megtekintsük a sajátos nyelvhelyességgel beharangozott vendéglátóipari egységet.

A belvárosi melegbárt felkeresve hamar megállapítottuk, hogy bár a reklámszöveg szerzője ádáz küzdelmet folytatott a magyar nyelvvel, szerény eredményeinél a bisztró berendezője sem tudhat mágáénak jelentősebb sikereket. A Madrid Café & Bar imázsát tekintve ugyanis inkább hasonlít a balatonaligai vállalati üdülőre, mint a spanyol főváros hangulatos éttermeire. Almodóvar filmjeinek pirosas-narancsárgás díszletei és minimalista bútorai helyett a Madridban egy Kika-garnitúra és néhány jobb napokat látott heverő fokozta a látványvilágot. A frissen felújított iskolai étkezde jellegét a mellékhelyiség virágos csempéje, valamint a férfimosdóban felfedezett hologramos tigris tette teljessé.

"Budapest egyik legnívósabb bárja, gondolva itt a bútorzatra" - áll a Madrid Café honlapján - Fotó: madridcafebar.com

“Budapest egyik legnívósabb bárja, gondolva itt a bútorzatra” – áll a Madrid Café & Bar honlapján – Fotó: madridcafebar.com

Az Astoria közvetlen közelében működő kávéház előnye – központi fekvése mellett – a tágas beltér, a viszonylag széles italkínálat, az elfogadható árak és a makulátlan tisztaság. Annak ellenére, hogy a jószándékot, az igyekezetet, valamint a sarokban elhelyezett csocsóasztalt mind-mind értékeljük, a helyszínben rejlő lehetőségek kiaknázatlansága felett nehezen térünk napirendre.

Egyedi a stílus - Fotó: madridcafebar.com

Egyedi stílus – Fotó: madridcafebar.com

Ugyan a személyzet ott tartózkodásunk alatt visszafogottan udvarias volt, a bárpultnál már Török Ferenc Szezon című filmjéből ismert agilis kiszolgálási stílussal szembesültünk. A fizetés pillanataiban a pultosfiú – miután megkísérelt ránk beszélni még egy italt – a hely zenei kínálatára is készségesen felhívta a figyelmünket. A muzikális élményektől végül megtartóztattuk magunkat. Mivel aznap este egy közeli glory hole-ba is hivatalosak voltunk, a karaoke parti kezdetét már nem vártuk meg. Akad olyan perverzió, amire mi sem vagyunk kíváncsiak…

Kommentáld írásainkat a facebookon!