AlterEGO Club – meleg élet Tatuin külsőn

A Pink Puli melegbár-körkép rovatának aktuális állomása a méltán híres Dessewffy utcai szórakozóhely volt. Látogatásunk optimális időzítéséhez nem kellett kihívnunk a NASA szakembereit, hiszen köztudomású: amikor a városban éppen sehol nincs buli, az AlterEGÓban közel egy évtizede minden szombaton üzembiztosan dübörög a parti. A nagy múltú vendéglátóipari egységben azonban mintha megállt volna az idő. A Csillagok háborújának díszletét rejtő VI. kerületi pincebár mára úgy fest, mintha a filmmel lenne egyidős.

Életre kel a Csillagok háborújából ismert Chalmun's Cantina bár - Fotó: PinkPuli

Életre kel a Csillagok háborújából ismert Chalmun’s Cantina bár – Fotó: PinkPuli

Az AlterEGO központi bárjának számító boltíves helyiség dekorációja a kilencvenes években formabontó dizájnalkotásnak számíthatott, a fekete műbőr alagút látványáról mára viszont elvonja a figyelmet a berendezési tárgyakon mutatkozó elhasználtság. Az egykor igényesen kialakított pub lelakottságát a bájosan dinamikus személyzet barátságos modora kompenzálja. A pultban szorgoskodó szemrevaló és szimpatikus dolgozókkal olyannyira jól esik elcsevegni, hogy az olcsónak nem nevezhető rövidital árak mellett is kedvünk támad gáláns borravalót adni. Amire pedig épp beleuntunk volna a nézelődésbe, váratlanul ott termett Lady Dömper, aki báli ruhájában asztalról-asztalra járkálva Baileysszel kínálta az előadására várakozó egybegyűlteket.

A kissé viharvert színpadtér, az ötlettelen díszlet, és a pocsék világítás dacára az est házigazdájaként fellépő Lady Dömper olyan show-t villantott, amelytől a Comedy Central szerkesztősége is összeszalad. Magyarország legismertebb transzvesztita előadóművésze ugyanis alig húsz perces műsorában összehozta mindazt, ami még a hivatásos stand-up komedistáknak sem egyszerű feladat: finomra hangolt aktuálpolitikai poénjait megfelelő arányban igazán alpári viccekkel fokozta. Annak ellenére, hogy a felvezető előadást követő táncos produkciók színvonalához nem fűztünk vérmes reményeket, utóbbiak is kellemes csalódást jelentettek. Amellett, hogy a fellépők alakját bármelyik „termett” női modell megirigyelheti, a produkciók nívóját sem érheti kritika. Betty Blue és Mary Lou teljesítményétől még a vegyes esztétikai értékű közönség is megszépült.

Lady Dömper bármelyik stand-upost kenterbe veri - Fotó: PinkPuli

Lady Dömper bármelyik stand-upost kenterbe veri – Fotó: PinkPuli

A látványos travi show-nak otthon adó helyiség az előadás után rögvest tánctérré alakul, néhány perccel később, a populáris slágerzenéktől hangos teremben egész meleg tömegek hömpölyögnek. A szórakozóhely ismertségét, népszerűségét jelzi, hogy az átállás szünetében a bejárat előtt és a szemközti járdán kis túlzással több meleg polgárral találkozunk, mint a tavalyi Pride teljes közönsége.

Bár az AlterEGÓban az akarat és a profizmus diadalt aratott a szomorú olcsóság felett, a mára fogalommá vált szórakozóhely odaadó személyzete, színes fellépői, valamint a hely megkapó szellemisége legalább egy tisztasági festést megérdemelne.