Funny Carrot és Habroló – bar hopping lusta melegeknek

Dolgos hétköznapjaink után szombat este ismét elindultunk, hogy felderítsük a budapesti meleg élet kultikus helyeit. A Ferenciek terétől néhány perc sétára található Szép utcában egymást érik a melegbárok. Szám szerint kettő, méghozzá egymás mellett.

A Funny Carrot villogó fényreklámjai már az előtérben hamisítatlan török gyorsétkezde hangulatot kölcsönöznek a helynek. A korábbi darkroom-ból átalakított kártyaszobában, valamint a galérián olyan bútorok láthatóak, amelyeket egy színvonalasabb kínai büfében már aligha tűrnek meg.

Kisbútorleárazás a Habrolóban - Fotó: Pink Puli

Kisbútorleárazás a Habrolóban – Fotó: Pink Puli

A sanyarú körülmények dacára a kiszolgálás meglehetősen kedélyes: a flitteres „playboy“ feliratú pólót viselő pultos udvariasan tájékoztat mindazon italokról, amelyek éppen kifogytak, majd miután kétezer forintból nem tud visszaadni, átsétál a szomszédos bárba pénzt váltani. Várakozásunk jutalmául nem csupán a visszajárót kapjuk meg, útközben egy szívószálat is beszerez. A bárba betérő virágárus lány a vendégekkel és a személyzettel szintén közvetlen hangon kommunikál. Miközben egy rózsát próbál ránk tukmálni, az egybegyűlteket parkolási nehézségeiről tájékoztatja: „felparkoltam oda baszki a járdára, mindjárt elviszik“.

Miután búcsút vettünk a Funny Carrot törzsvendégeitől, valamint a bejáratnál üldögélő szomorú prostituálttól, bar hoppingunkat a szomszédos Habrolóban folytatjuk. A Habrolóban egy komplett kisbútor leárazás és egy lomtalanítás váratlan harmóniája fogad. Az itt-ott szellemes dizájn megoldásokról azonban eltereli a figyelmet az elképesztő gányolás. A szedett-vetett bútorok, az olcsó hatású, falra ragasztott lakástextilek, a szigszalaggal rögzített kábelek olyan a benyomást keltenek, mintha egy átmulatott hétvége után mi rendeztük volna be a helyiségeket.

Egyedi megoldások -  Fotó: Pink Puli

Egyedi megoldások – Fotó: Pink Puli

Bár az italkínálat színvonalasabb és a kiszolgálás is gördülékenyebb a konkurenciánál, a Habroló közönsége a Funny Carrot-hoz hasonlóan riasztó. A bárpultnál üldögélő megszeppent külföldi turista mellett feszítő idősödő urakat és fiatal kísérőiket láthatóan nem az őszinte szerelem köti össze. Tanácstalanságunkat látva a bártender rögtön a segítségünkre segít, a pultot támasztó bérelhető szeretők között előzékenyen helyet csinál, majd kisvártatva felajánlja, hogy tegezhetjük, miközben utóbbi egyáltalán nem állt szándékunkban. Mindent összevetve a Habrolóban eklektikus berendezése, bizarr vendégköre és bizalmaskodó személyzete ellenére van valami esetlenül kedves. Szép város ez a Bukarest!