Újra meleg filmfesztivál Budapesten

Ma este indul az idei LMBTQ Filmfesztivál a Budapest Pride szervezésében. Az ötnapos fiesztán több mint 30 filmet nézhetünk meg: díjnyertes alkotásokat, dokumentumfilmeket, rövidfilmeket, de nem maradnak el a jól megszokott kerekasztal-beszélgetések sem. A Filmfesztivál médiapartnere a Pink Puli.

Az események helyszíne az eddigiektől eltérően nem klasszikus művészmozis lesz, hanem a Kolor moziterme, illetve a Dohány utcai Hátsó Kapu. A szervezők szerint az érdeklődők így otthonosabb hangulatban, szinte házimozis körülmények között tekinthetik meg az alkotásokat. Erre a családias fílingre erősít rá a fesztivál mottója is: „Érezd magad otthon!”.

Különlegesség az idei rendezvényeken a bérletváltás lehetősége is: négy film áráért ezúttal öt vetítésen vehetünk részt, ha hajlandóak vagyunk előre megvásárolni a bérletet.

Hasznos infók:

A jegyár egységesen: 800 Ft.

A Hátsó Kapuban megtekinthető rövidfilm-szekcióra a belépés ingyenes, az ajánlott adomány összege 500 Ft.

A bérlet ára: 3200 Ft. Bérletvásárlás esetén nem kell előre megjelölni, mely 5 filmre szól, ám a férőhelyek felső korlátja miatt nem tudják biztosítani, hogy minden bérletes néző befér a kiszemelt vetítésre. Bérletesek a jegyüket a pénztárnál vehetik át, ehhez pedig fontos szintén legalább fél órával kezdés előtt érkezni.

Az előadásokra egyébként is érdemes időben jegyet váltani, mert a Kolorban összesen 110 fő, a Hátsó Kapuban 70 fő a termek befogadóképessége! Az érdeklődésre való tekintettel a legtöbb filmet kétszer is műsorra tűzik.

Részletes program és további infók ezen a linken.

Kommentáld írásainkat a facebookon!