Meleg rendőröket toboroznak

A Dallas melletti Forth Worthben (Texas, USA) a városi rendőrség új módszerrel próbál utat találni a helyi meleg közösséghez. Legutóbbi kampányuk a 2009-es, Rainbow Lounge ellen intézett rendőri akció nyomán kialakult helyzetet szeretné enyhíteni.

Az akkori incidensben a helyi rendőrség egy frissen megnyílt melegbárt rohant le, és az akció során két vendég is komolyabban megsérült. Egyiküket ráadásul a rendőrségi fogdában bántalmazták súlyosan. A széleskörű felháborodáshoz és számos tiltakozó demonstrációhoz vezetető ügyben végül a helyi polgármester bocsánatkérésre kényszerült, a rendőrség pedig fegyelmi eljárást követően elbocsájtotta az érintett rendőröket. Az ügy érdekessége, hogy az eset pont a stonewalli lázadás 40. évfordulóján történt.

Öt év elteltével – úgy tűnik – a városi rendőrség hozzáállása megváltozott: egy új videóval immáron meleg rendőröket próbálnak meg maguk közé toborozni.

A hirdetésben, amelynek célja a sokszínűség elősegítése a rendőrségen belül, a Forth Worth-i rendőrségnél nyomozóként dolgozó Chris Gorrie szerepel.

„Lehet, hogy azt kérdezed magadtól, hogy egy 30 éves fehér férfinek mi köze a sokszínűséghez” – viccelődik a videó elején Gorrie. „Hát, a válasz röviden annyi, hogy meleg vagyok.”

„Az emberek általában nem társítják egymáshoz a rendőri hivatást és a melegséget.” – folytatja Gorrie. „Alapvetően a macsó férfiak foglalkozásának tartják, és lehet, hogy néhányan úgy éreznék, hogy nem tudnának beilleszkedni közénk.”

Pedig Gorrie szerint a szexuális orientáció egyáltalán nem jelent problémát, és a rendőrség abban bízik, hogy ez az üzenet sokakhoz eljut majd. Az ügyről a CBS amerikai hírcsatorna készített összeállítást:

Kommentáld írásainkat a facebookon!